ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ
Home / Βελονάκι / Κουβέρτα αγκαλιάς.

Κουβέρτα αγκαλιάς.

Αυτή την κουβερτούλα την ονόμασα αγκαλιάς, όμως θεωρώ πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για να σκεπάσουμε το μωράκι μας στο καρότσι, στο κρεβατάκι του ή στο port bebe. Η διάστασή της είναι 80εκ. x 75εκ. και επειδή την έφτιαξα για νεογέννητο κοριτσάκι, στις τέσσερις άκρες πρόσθεσα μικρά ροζ φιογκάκια.

Το μαλλί που χρησιμοποίησα είναι LANAS STOP Eco (55% ακρυλικό 45% βαμβακερό) No 620, χρειάστηκα περίπου 7 μπάλες και το έπλεξα με βελονάκι Νο 7.

Ξεκίνησα με αλυσίδα από 112 άρ.γ. και μετά 2 άρ.γ. στην 3η θηλειά. Αφήνω την επόμενη και κάνω 2 άρ.γ. στην 5η θηλειά. Συνεχίζω έτσι μέχρι το τέλος της σειράς, δηλ. πλέκοντας 2 άρ.γ. σε μία θηλειά και παραλείποντας την επόμενη. Γυρίζω πλέκοντας ένα γαιτανάκι στον αέρα, παραλείπω την πρώτη θηλειά και κάνω 2 άρ.γ. στην επόμενη. Επαναλαμβάνω την διαδικασία και συνεχίζω έτσι έως το πλεκτό μου φτάσει περίπου τα 73 εκ.

Στη συνέχεια πλέκω γύρω γύρω το κουβερτάκι με άρ.γ. σε κάθε θηλειά, εκτός από τις γωνίες όπου πλέκω 3 άρ.γ. μαζί. Όταν ολοκληρώσω τον πρώτο γύρο ενώνω με β.γ.

Ξεκινώ τον δεύτερο γύρο με 4 αλυσίδες, παραλείπω την πρώτη θηλειά και κάνω 1 ποδαράκι στην επόμενη, πλέκω μία αλυσίδα, παραλείπω την επόμενη θηλειά και κάνω 1 ποδαράκι στην επόμενη. Συνεχίζω έτσι γύρω γύρω στο κουβερτάκι εκτός από τις γωνίες όπου επαναλαμβάνω 2 φορές. Ενώνω με β.γ.

Στον τρίτο και τελευταίο γύρο, παραλείπω την πρώτη αλυσίδα και στο επόμενο ποδαράκι πλέκω 5 ποδαράκια μαζί, παραλείπω την επόμενη αλυσίδα και στο επόμενο ποδαράκι πλέκω 5 ποδαράκια μαζί. Συνεχίζω το ίδιο μέχρι να ολοκληρωθεί ο γύρος, ενώνω με β.γ., στερεώνω το νήμα και κόβω.

 

Εγώ, όπως ανέφερε και στην αρχή, έφτιαξα τέσσερα μικρά φιογκάκια και τα στερέωσα στις τέσσερις γωνίες της κουβερτούλας. Εσείς μπορείτε να περάσετε ανάμεσα από τα ποδαράκια κορδέλα και να κάνετε έναν μεγάλο φιόγκο στη μία γωνία. Έτσι είναι και το αρχικό σχέδιο που το βρήκα στο Ravelry

Θα χαρώ πολύ να μου στείλετε κι εσείς τις δικές σας δημιουργίες, ή αν έχετε κάποια απορία σχετικά με το συγκεκριμένο σχέδιο, επικοινωνήστε μαζί μου στο info@fantasio.gr ή melita@fantasio.gr. Επίσης μπορείτε να κάντε  like στη σελίδα μας στο facebook, Fantasio.gr, ή να γίνετε μέλος στην ομάδα μου στο facebook, Χειρο… ραδιουργίες, όπου μπορείτε να αναρτήσετε τα δικά σας έργα.

 

About Melita

Γειά σας! Είμαι η Μελίτα και μου αρέσει το βελονάκι αλλά όχι μόνο! Με ενδιαφέρει να μαθαίνω και να ψάχνω και άλλα είδη χειροτεχνίας. Αυτό είναι το blog μου και μέσα από αυτό θα μοιράζομαι μαζί σας τις δημιουργίες μου αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που θα ανακαλύπτω. Αν θέλετε, μπορείτε να μου στέλνετε τις δικές σας δημιουργίες, τις παρατήρήσεις σας και τις απορίες σας στο info@fantasio.gr. Επίσης, μπορείτε να με βρείτε στο facebook, στο twitter, στο pinterest, στο instagram και στο google+.

Leave a Reply

x

Check Also

Σαγιονάρες μπρελόκ.

Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, κι επειδή βρίσκομαι στην πόλη ακόμη (όπως αρκετοί ...